Sestavine:
6 jajc
24 dag sladkorja
15 dag moke
6 dag mletih orehov
1 pecilni prašek
1 vanilij sladkor
sadje po izbiri
2 sladki smetani
Rumenjake, sladkor in 6 žlic mlačne vode zmešaš, dodaš mlete orehe, moko, v katero zamešaš pecilni prašek, sneg 6 beljakov in vse rahlo premešaš. Vliješ v tortni model premera 26 cm, pečeš 20 – 30 minut pri temperaturi 180-200 oC. Pečeno testo naj se dobro ohladi (najbolje je, da počiva 12 ur); prerežeš na tri dele; nadevaš z rahlo sladkano stepeno smetano in sadjem po okusu (najboljša je kombinacija jagod in banan). Če je sadje sočno, biskvita ni potrebno posebej vlažiti. Jagode, narezane in posladkane, običajno spustijo nekaj lastnega soka, ki je dovolj za sočno tortno podlago. Na vrhnjo plast obilno naložiš enako sadje, kot je v nadevu, za dekoracijo dodaš še rezine kivija in obliješ s tortnim prelivom. Obod torte premažeš s sladko smetano. Po želji na robove torte nabrizgaš smetanovo rozeto.
Zelo, zelo dodbra.