Sestavine:
za prvo zmes
14 dag masla
15 dag sladkorja
10 dag zmletih orehov
2 jajci
3 žlice moke
1 zavitka pecilnega praška
za drugo zmes
4 beljake
5 dag sladkorja
7 dag moke
1,5 dag olja
za tretjo zmes
4 rumenjaki
2 celi jajci
60 g sladkorja
70 g moke
1 zavitka pecilnega praška
za preliv
2 dl vode
80 g sladkorja
30 g ruma
1 zavitek vanilijevega sladkorja
Visok pekač namažemo z maslom in posipamo z moko. Sestavine za prvo zmes dobro zmiksamo in namažemo po dnu pekača.
Beljake in sladkor stepemo v trd sneg in mu počasi primešamo moko in olje. Zmes premažemo na prvo zmes.
Sestavine za tretjo zmes dobro zmiksamo in nadevamo na drugo zmes.
Pečemo 45 minut pri 180-190oC.
Še vročo rezino prelijemo s prevretim, malo ohlajenim prelivom.