Recepti

Rezina Napoleon

Sestavine:
150 g surovega masla
100 g sladkorja
4 rumenjaki
2 jajci
2 rebri naribane čokolade
120 g zmledih orehov
60 g finih drobtinic
05 dl ruma
4 beljati
marelična marmelada
vanili sladkorni prah

Surovo masmo penasto umešamo s sladkorjem, zamešamo rumenjake in obe celi jajci, dodamo naribano čokolado, mlete orehe (po želji so lahko tudi mandlji oz. lešniki), dodamo še drobtinice, namočene v rum. Na koncu dobro premešani masi dodamo trdo stepen sneg. Maso poravnamo v namaščen in pomokan pekač, pečemo na 180 oC 25-30 minut. Pečeno testo po sredini prerežemo s tankim nožem. Eno polovico premažemo z ogreto marelično marmelado, pokrijemo z drugo polovico testa in posujemo s sladkornim prahom okusa vanilije (ali ruma). Narezemo na rezine.