Recepti

Orehove/Mandljeve palčke

Sestavine:
225 g razmehčanega masla
150 g sladkorja v prahu
ščep soli
pol žličke cimeta
naribana limonina lupina
1 jajce
5 žlic mleka
200 g moke
200 g mletih orehov/mandljev

Maslo penasto umešamo, dodamo sladkor v prahu in naštete začimbe (po okusu lahko dodamo tudi mlete klinčke, vendar imajo zelo močan okus). Jajca in mleko razžvrkljamo in postopoma dodajamo masleni masi. Dodamo še moko in mandlje. Testo napolnimo v brizgalno vrečko in na pekač, obložen s peki papirjem, nabrizgamo 5 cm dolge palčke po 4 cm narazen. Pečemo pri 200 oC 8-10 minut. Nekoliko ohlajene lahko potresemo s sladkorjem v prahu. Lahko pa po dve skupaj spojimo s toplo marmelado in polovico takšne palčke potopimo v raztopljeno čokolado.