Sestavine:
5 rumenjakov
5 beljakov za sneg
14 dag sladkorja v prahu
10 dag orehov
1 1,5 sladke smetane
Rumenjake penasto umešaš s sladkorjem, da naraste; dodaš sneg iz 5 beljakov in 10 dag mletih orehov. Narahlo premešaš in zliješ v pekač, obložen s peki papirjem. Pečeš približno 15 minut pri 150-180 oC.
Biskvit zvrneš na krpo, potegneš z njega papir in ga pokriješ z vlažno krpo, da se med hlajenjem ne posuši. Ohlajenega namažeš z rahlo osladkano stepeno smetano. Zviješ in okrasiš po okusu.
Op.: potem, ko je testo pečeno, vsaka gospodinja ravna po lastnih izkušnjah; tako nekatere zvijejo testo skupaj s peki papirjem in ga “slečejo” šele, ko je testo ohlajeno; skratka, gospodinja naj ravna po lastnih izkušnjah, ki jih ima z ruladami.
4 žlice ruma
4 žlice sladkorja
4 dag kvasa
naribano limonino lupino
po želji tudi malo limoninega soka
10 dag margarine
4 dcl mleka
sol
Zamesiš, kot vsako drugo kvašeno testo, pustiš vzhajati, razvaljaš (ne pretanko!), razrežeš po trakovih in ocvreš v Frivita olju za cvrenje, ki n e s m r d i po celi hiši.