Sestavine:
60 dag sladkorja
30 dag masla ali margarine
35 dag grobo nasekljanih orehov
3 jajca
2 x vafel oblat
jedilna čokolada, surovo maslo, olje za preliv
Iz polovice sladkorja pripraviš karamel in ob stalnem mešanju dodaš še drugo polovico sladkorja. Ko je karamel gladek in lepe zlatorjave barve, odstaviš z ognja in dodaš na kocke narezano maslo/margarino, orehe, po okusu tudi malo ruma, cimet. Med stalnim mešanjem počasi umešaš razžvrkljana jajca in na zmernem ognju kuhaš, vendar ne več kot 10 minut.
Vrelo maso zliješ v podolgovat model, na dnu katerega je 1 vafel oblat. Maso poravnaš in jo pokriješ z drugim vafel oblatom. Obtežiš in postaviš na hladno.
Ohlajeno preliješ s čokoladno glazuro, ko se ta strdi, razrežeš na majhne rezine.
Pogosta napaka: če maso predolgo kuhaš, je trda in lomljiva.