NOVICE   |   ČLANI   |   ODJAVA
Facebook
Slovensko strokovno društvo lupinarjev
Meni
Slovensko strokovno društvo lupinarjev
O DRUŠTVU
  • Društvo
  • Cilji
  • Delovanje
  • Načrti
  • Strokovno vodenje
  • Priznanja
  • Slovenski oreh
  • Slovenski lešnik
  • Trženje
  • Mehanizacija
  • Strokovni članki
  • Kulinarika
  • Galerije
  • Kontakt

Tehnologija pridelave

Domov » Galerije » Tehnologija pridelave
Ajda za zeleno gnojenje pred napravo nasada
Analiza zemlje je nujna pred napravo nasada
Apneni belež varuje pred zgodnjim spomladanskim segrevanjem debla
Sadike oreha, dobro zaščitene za prevoz
Sadike oreha, dobro zaščitene za prevoz
Izkopane jame za nasad leske na blagem pobočju
Izmenično mulčenje v ekološkem nasadu oreha
Junijsko prikrajšanje sadike oreha, ki spomladi ni odgnala
Kapljično nadzemno namakanje
Kostanj, mlado drevo, vreteno
Kostanj, namakanje v prvem letu
Kostanj, naravna kotlasta krošnja
Kostanj, naravna piramida
Kostanj, s plodovi preobremenjeno mlado drevo
Lateralno rodni orehi, pomladitveno krajšanje
Lateralno rodni orehi, strojna rez za obnovo
Lateralno rodni orehi, sušenje poganjkov po 15-20 letih
Leska, drevesna gojitvena oblika
Leska, drevo v 2. letu
Leska, folije in ponjave v vrsti
Leska, mehanska obdelava pasov v vrstah
Leska, mlad grm
Leska, mlado drevo spomladi
Leska, okopan kolobar prvo in drugo leto po sajenju
Leska, pomlajena z obglavljanjem starega grma
Leska, pomlajevanje po 20. letu
Leska, pomlajevanje, po eni strani vrste
Leska_pomlajen, preko 40 let star grm
Mandelj, kotlasta gojitvena oblika
Namakalni sistem, Kante Šempas
Namakanje leske
Namakanje mlade leske
Namakanje orehov s cevjo v višini debla
Namakanje orehov z dvema cevema po tleh
Namakanje z razpršilci
Oko z vratom na orehu
Oko z vratom odstranimo pri gojitveni rezi
Oreh, gojitvena oblika piramida
Oreh, herbicidani kolobarji od 3. leta dalje
Oreh, herbicidni pas v vrsti in namakanje
Oreh, kotlasta gojitvena oblika (2)
Oreh, kotlasta gojitvena oblika, 2. leto, poleti
Oreh, kotlasta gojitvena oblika, 2. leto, spomladi
Oreh, kotlasta gojitvena oblika, pozimi
Oreh, naprikrajšan 1-letni poganjek je gol
Oreh, okopano in namakano mlado drevo
Oreh, piramidna gojitvena oblika (1)
Oreh, piramidna gojitvena oblika (2)
Oreh, piramidna gojitvena oblika, 2. leto, poleti
Oreh, piramidna gojitvena oblika, pozimi
Oreh, redčenje in krajšanje poganjkov sta temeljna ukrepa rezi
Po rezi 20 cm nad tlemi zraste v 2. letu močan poganjek
Po rezi oreha in kostanja rane zamažemo s cepilno smolo
Po rezi oreha in kostanja rane zamažemo s cepilno smolo
Pobočja so idealna za sajenje lupinarjev
Pobočje - jutranje meglice se hitro dvignejo in listje osuši
Pomlajevanje oreha eno leto po pozebi
Pregosto posajen oreh
Pregosto posajena leska
Pri viličasti razrasti oreha en poganjek odrežemo pri osnovi
Sadilna jama, na preoranem zemljišču je lahko manjša
Sadilna jama, v celini mora biti velika
Vodno zajetje za namakanje
Zastirka okrog debla je koristna, zlasti v mladih nasadih oreha
Zastirka, napačno položena!!
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (1)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (2)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (3)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (5)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (6)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev pred srnjadjo (7)
Zaščita mladih orehov ali kostanjev, denažna cev je slaba izbira
© Copyright 2021 Slovensko strokovno društvo lupinarjev | Vinarska ulica 14, 2000 Maribor
Tekst in urejanje strani: Anita Solar | Fotografije: Anita Solar, Jože Miklavc, Tomaž Pliberšek, Štefka Čretnik, Mojca Rot, Ludvik Kupšek, Lado Košec, Marjan Laznik, Fotomedia Maribor, Mitja Solar, Andrej Piltaver, Alenka Munda, Gabrijel Seljak, Klemen Vodnjov, Irena Vrhovnik, Mitja Perša, Jože Krajnčič, Matic Kač, Jože Prah, Andrej Aužner.
Avtorji: MULTIMEDIJA STUDIO
Pravno obvestilo
  • Društvo
    • Cilji
    • Delovanje
    • Načrti
    • Trženje
    • Mehanizacija
    • Kulinarika in zdravilstvo
    • Galerije
  • Slovenski lešnik
  • Slovenski oreh
  • Recepti
  • Strokovni članki
  • Kontakt
Scroll To Top
To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Uporabljamo samo piškotke nujno potrebne za delovanje spletnega mesta.
Sprejmi piškotke